office@pkf.rs | 011 3018 445
background
Image

Kontrola transakcija između povezanih lica i provera dokumentovanosti troškova

  • Povezana lica mogu zaključiti i sporazume o zajedničkom učešću u troškovima, i ovi sporazumi takođe moraju biti u skladu sa principom „van dohvata ruke“, a nastali troškovi adekvatno dokumentovani. Sporazumi se mogu zaključiti između dva ili više povezanih lica, ali mogu uključivati i nepovezana lica. Predmet sporazuma je i analiza doprinosa transakcijama, adekvatna upotreba resursa, eventualno i efekti poreskih podsticaja i državnih subvencija.
  • Sporazumi o zajedničkom učešću u troškovima okvirno dogovaraju odnose između učesnika u vezi raspodele troškova, rizika za razvoj, proizvodnju ili nabavku sredstava, usluga ili prava, kao i za utvrđivanje prirode i stepena udela svakog od učesnika u razvoju, sredstvima, uslugama ili pravima.
  • Koristi pristupanja ovakvom sporazumu mogu biti poznati unapred, ali i neizvesni, kada je u pitanju recimo zajednički poduhvat istraživanja ili razvoja. Neke koristi se ostvaruju u kratkom roku, dok se određene mogu realizovati tek u kasnijim periodima, stoga je potrebno na samom početku definisati odnose dovoljno precizno, kako bi se u kasnijim periodima izbegla eventualna neslaganja.
  • Najčešća vrsta sporazuma o učešću u troškovima je dogovor o zajedničkom razvoju nematerijalne imovine.

Sve naše usluge iz oblasti transfernih cena

Sve usluge poreskog savetnika
Direktna, jasna i poverljiva komunikacija sa Klijentom.

Tim od 30 profesionalaca koji čine, licencirani revizori, računovođe, poreski i finansijski savetnici, ovlašćeni procenitelji, pomoći će vam u ostvarenju vaše poslovne vizije.

Poverljiva komunikacija sa Klijentom

PKF Srbija

Poresko savetovanje je samo deo naše sfere stručnosti. Svojim klijentima pružamo konstantnu podršku kroz finansijske konsultacije, kao i revizorske i knjigovodstveno-računovodstvene usluge.


PKF Srbija je deo PKF International (London) mreže koja primenjuje programe osiguranja kvaliteta rada svojih članica.

PORESKO ODELJENJE PKF

Mićun Žugić

Odgovoran za rad poreskog odeljenja

Mićun Žugić ima više od 15 godina radnog iskustva. Tokom svog rada u PKF d.o.o je pružao usluge revizije i poreskog savetovanja preduzećima u raznim delatnostima i upravljao složenim projektima vezanim za reviziju donacija EU.

Mićun pruža podršku klijentima i putem digitalnih kanala komunikacije: Viber, Skype, Zoom, Teams

Pridružite se PKF familiji klijenata koju čini 1.500 kompanija iz cele Srbije.

Kontaktirajte nas i formiraćemo neobavezujuću, individualnu ponudu u skladu sa vašim poslovnim potrebama.

Poresko savetovanje kontakt

Email: office@pkf.rs
Telefon: +381 11 3018 445
Adresa: Palmira Toljatija 5/III

Iako su nam kancelarije u Beogradu, naši klijenti se nalaze širom Srbije.