office@pkf.rs | 011 3018 445
background

Kamatne stope van dohvata ruke

Donet je novi pravilnik o kamatnim stopama za koje se smatra da su u skladu sa principom "van dohvata ruke" za 2020 godinu.

Kamatne stop van dohvata ruke Jul 07, 2020 » » Novi pravilnik o kamatnim stopama

Ministarstvo finansija je usvojilo Pravilnik o kamatnim stopama za koje se smatra da su u skladu sa principom „van dohvata ruke“ za 2020. godinu, a koji je objavljen u Službenom glasniku Republike Srbije broj 21 od 06. marta 2020. godine i stupio na snagu 14. marta 2020. godine.

U skladu sa članom 61. Zakona o porezu na dobit pravnih lica, u cilju određivanja kamatne stope u skladu sa principom „van dohvata ruke“ poreski obveznici mogu primeniti:

Izabrana opcija se mora dosledno primeniti na sve kredite odnosno zajmove primljene ili odobrene od povezanih lica.

Potrebno je izvršiti ekspertsku analizu relevantnih zakonskih odredbi i primenjenih kamatnih stopa i oceniti da li su kamatne stope koje vi primenjujete na kredite odnosno zajmove sa povezanim licima u skladu sa kamatnim stopama za 2020. godinu, a koje su pripisane Pravilnikom.

Ukoliko imate bilo kakvih neodoumica ili vam je potrebna naša ekspertska podrška slobodno nas kontaktirajte. PKF će nastaviti da pruža podršku svim klijentima u ovoj kompleksnoj oblasti.

 

Novi pravilnik o kamatnim stopama van dohvata ruke

 

background

PKF pruža podršku svim klijentima u ovoj kompleksnoj oblasti.

Ukoliko imate bilo kakvih neodoumica ili vam je potrebna naša ekspertska podrška.

Računovodstveno odeljenje PKF Beograd
background
Image

Postavi pitanje PKF timu

avatar
Poštovani, u svakom momentu nas možete kontaktirati na broj telefona 011 3018 445 ili poslati email na office@pkf.rs. Ukoliko Vam trebaju hitni odgovori, izaberite jednu od usluga u nastavku.